Op naar 2021

De oliebollen staan al op tafel en de champagne staat koud, hoog tijd voor een korte terugblik. Want ook al blog ik niet meer structureel, ik wil nog wel graag een paar dingen delen voor het nieuwe jaar begint.

Bedankt!
Als eerste wil ik jullie bedanken voor donaties voor onderzoek naar spierziekten. Dit jaar werd er in mijn digitale collectebus maar liefst 2.192 euro gedoneerd. Ieder jaar gaat de teller van de collectebus weer op nul maar in totaal zit er dus al ruim 5.800 euro aan giften in mijn collectebus. Daar ben ik jullie enorm dankbaar voor. En het was dit jaar nog belangrijker dan andere jaren omdat er vanuit het spierfonds geen acties gedaan konden worden om geld op te halen. Het voelt zo goed als vrienden en familie een donatie doen. En daarmee dus actief meehelpen in de strijd tegen spierziekten!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 20201013-piek-1525.jpg
Foto: piek

Terugblik

Het was voor iedereen een raar jaar. En dat was hier niet anders. Begin dit jaar kreeg mijn man een fietsongeluk en zaten we opeens allebei een tijd thuis. Toen hij net weer naar zijn werk zou gaan, kwam de lockdown. Het leek mij een goed moment om nog een keer het aquarelleren op te pakken. Het was tot die tijd een techniek die ik maar niet onder de knie kreeg. Maar inmiddels is het mijn meest favoriete medium om mee te werken. Ik volgde verschillende lessen en ben nog lang niet uitgeleerd. Ik kreeg een paar maatwerkbestellingen en er ontstond een plan om ook werk te gaan verkopen waarbij de opbrengst voor het spierfonds zal zijn. Deze plannen hoop ik het komende jaar meer vorm te gaan geven. Dus wil je op de hoogte blijven? Volg dan deze/ mijn blogpagina.

Maar er was meer wat ik niet ieder jaar mee maak: Ik werd door het Prinses Beatrix Spierfonds  gevraagd om mee te werken aan een uitzending bij Tijd voor Max. Er kwam een team bij mij thuis filmen en op 24 November ging ik samen met Omar naar de studio. Als je de uitzending gemist hebt, kun je hem hier terug kijken. In de uitzending was aandacht voor verschillende spierziekten maar er waren ook hoopvolle verhalen. Want door onderzoek is het nu ook bij sommige spierziekten mogelijk om de ziekte te stoppen. Het is geweldig om te horen hoe er hard gewerkt wordt om spierziekten te genezen, dan wel een halt toe te roepen. Het was leuk en goed om aan mee te werken. Zeker in een tijd waarin de acties even stilliggen is het goed om wel aandacht te blijven vragen voor het goede werk wat het spierfonds verricht.

In de studio bij tijd voor Max. Foto: Prinses Beatrix Spierfonds.

Tot slot: dank voor alle steun in hulp het afgelopen jaar. In de vorm van een kaartje, een appje een bloemetje of een video gesprekje. Het kwam vaak net op een goed moment.

link naar de uitzending: https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/tijd-voor-max/tijd-voor-max-in-het-teken-van-spierziekten/POW_04776958/

Een gedachte over “Op naar 2021

 1. Hey Judith,

  Jammer dat je gestopt bent, maar uiteraard , alles heeft een begin en een einde. Je blog trok mijn aandacht, op zoek naar blogs over spierziekten. Om te toetsen of mijn gevoelens herkenning krijgen door andermans verhalen te lezen. Al heb ik een andere diagnose, toch herken ik veel, en soms schreef je rechtstreeks mijn ziel binnen. Bedankt!

  Sterkte in alles wat je nog gaat doen 👍
  Ik hou je site in de gaten!

  Geef nooit op!

  Hartelijke groet,
  René

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s