collecteweek deel 1

De collecteweek van het Beatrix spierfonds is deze week. En, net als voorgaande jaren, wil ik met mijn blog virtueel langs de deuren gaan om aandacht te vragen voor spierziekte. Toch is deze week een beetje anders omdat ik de voorgaande jaren iedere dag met een (dagboek-) blog kwam, maar ik er vorig jaar achter kwam dat dit fysiek veel te veel van mij vroeg. Dit jaar sta ik er wat relaxter in en kijk ik wel wat er uit mijn pen komt. En misschien is dat wel veelzeggend voor hoe het met mij gaat. De druk is wat van de ketel..

Het is al een tijdje geleden dat ik wat heb geschreven. En dat gaf mij ook de gelegenheid om na te denken wat ik met mijn blog wil. Wat ik in ieder geval niet wil is schrijven om het schrijven. En daarom was het de laatste tijd ook wat stil.

Mijn blog heeft een informerende functie. Het is fijn als mijn vrienden en familie op de hoogte zijn zodat we het op een verjaardag ook ergens anders over kunnen hebben. Tegelijk merkte ik ook dat het wat info gaf over het leven met een chronische ziekte. Voor sommigen gaf het herkenning in hun eigen situatie of door wat ze bij vrienden of familie zagen.

Daarnaast heeft mijn blog ook als doel om geld in te zamelen voor het Prinses Beatrix Spierfonds. En wat zijn jullie gul! Twee jaar op rij haalden we de hoogste opbrengst van de digitale collectebussen van het Prinses Beatrix Spierfonds (het bericht vind je hier: https://bit.ly/3m9RNJ5). En ook dit jaar wordt er weer flink gegeven. Er zijn ook een paar mensen die steeds weer opnieuw een donatie doen. Bijvoorbeeld bij een bijzonder moment (verjaardag) of regelmatig door een bedrag storten om het geldbedrag in de collectebus weer op een mooi rond getal uit te laten komen (Leuke tip om te onthouden).

Geweldig dat er in totaal nu al in totaal 4400 euro in mijn bus is gedoneerd!* want alleen met voldoende (geld voor) onderzoek kan er ook daadwerkelijk wat gedaan worden aan die slopende, levens beïnvloedende spierziekten.

Naast dat het bovenstaande functies heeft vind ik het ook heel leuk om te bloggen. Ik rolde soms door natuur en stad en schreef dan snel een zin op die ik in mijn verhaal wilde hebben. Of schreef een situatie even in mijn notitieblok. Het meeste kwam niet in mijn blog terecht maar het proces van een verhaal schrijven vind ik wel heel leuk.

Maar helaas moet ik keuzes maken. Fysiek is het schrijven voor mij wat zwaarder geworden en ik moet mijn tijd en energie goed verdelen. Ik ben de laatste tijd meer bezig met mijn creatieve werk. Ik schilder zoveel mogelijk en vind het superleuk om mij daar meer in te ontwikkelen. En er rolden zelfs al wat maatwerkopdrachten uit…Schrijven blijft ook zeker iets wat ik graag doe maar zal ik iets meer op een lager pitje moeten zetten. En misschien is dat ook wel goed voor nu.

Ik houd niet zo van losse eindjes. Ik kan natuurlijk mijn blog gewoon online laten staan, en niets meer posten, maar dat past niet zo bij mij. Daarom wil ik deze week gebruiken om afscheid te nemen van mijn verhalenblog. Ook zal ik een update geven hoe het nu mijn mij gaat en in welke mate een spierziekte mijn leven beïnvloedt. Aan het eind van de week zal ik wat meer vertellen over hoe ik de site dan hoop te gebruiken. Want ik heb ideeën genoeg om de collectebus wel in de lucht te houden maar daarover later meer.

Doordat er geen regelmatige cyclus meer in mijn blogs zit, wil je misschien een melding krijgen als er weer wat online komt. Abonneer je daarom even door op het plusje (volgbutton) te drukken.

Doneren doe je hier: Collectebus

*verdeeld over 3 jaar. De teller voor dit jaar staat nu op 805 euro.

2 gedachten over “collecteweek deel 1

  1. Lieve Judith, Blijven de blogs die je al geschreven hebt wel op je site staan? Anders moet ik ze snel kopiëren, want ik wil ze wel graag bewaren! Tot ziens volgende week: lukt het nog denk je? Groetjes, Bouwina

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s