Stilte na de storm

rain-2538430_960_720

Na alle drukte van de afgelopen periode lijkt er nu een rustige fase aan te breken. En dus is het tijd om de balans op te maken. De afgelopen 2,5 jaar zijn heftig geweest het voelde als een storm die met het verstrijken van de tijd niet ging liggen maar juist heftiger werd.

Iedereen kent de stilte voor de storm. Maar we hebben het niet zo vaak over die stilte als de storm is gaan liggen. Als het gedonder stopt, de regen niet meer tegen de ramen slaat. Als nog even het gekletter van een eenzaam blik op straat klinkt. Voortgejaagd door de laatste zucht wind.

Die stilte die dan volgt…

Je luistert of er iets is waar je nu acuut iets mee moet. En als dat niet zo is leg je je hoofd weer in je kussen. Bij het ontwaken maak je de balans op. Door de opkomende zon kun je goed zien wat er gebeurd is.

Je bekijkt of er geen dakpannen zijn gesneuveld en er geen water naar binnen sijpelt om je bezittingen te doorweken.

De schade moet hersteld en het wordt hooguit zo goed als nieuw maar nooit meer als vanouds.

Dat is gevoelsmatig de fase waarin ik nu zit. De balans opmaken, kijken wat wel en wat niet meer kan. En nadenken over hoe ik mijn nieuwe leven in moet gaan richten. De beperkte energie en de pijn zijn nare slopers die een domper zetten op veel plannen in mijn hoofd. Toch is het een fase waar ik erg naar uitzag tijdens het woeden van de storm.

En er groeien mooie plannen waarbij ik hoop dat ik de hulp van anderen kan inzetten om samen die plannen te realiseren. De mogelijkheden zijn eindeloos en hopelijk binnenkort wat concreter. Het opbouwen is fijn. Toch is het lastig om zo weinig te kunnen op een dag. Het lijkt allemaal heel wat als je mij voorbij ziet scheuren in de rolstoel. Maar de accu van mij is sneller leeg dan die van de handbike. De rustmomenten beginnen soms flink te vervelen.

En toch, als je dit naast de periode legt waarin ik eigenlijk nooit tot rust kwam omdat ik te druk was met pijn, regelen en zorgen, is het een verademing en is de stilte na de storm even heel fijn.

Hopelijk blijft hij lang liggen.

Een gedachte over “Stilte na de storm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s